U našoj školi održano predavanje povodom obilježavanja Tjedna mozga u KZŽ

Dominik Karajić   14 March, 2024  

I ove godine obilježava se Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji, u sklopu 23. Tjedna mozga u Hrvatskoj, kao dio svjetske kampanje kojom se širu javnost želi upoznati sa značenjem istraživanja mozga i povezanim bolestima, a pokretačica i organizatorica je dr. sc. Sanja Kovačić. Program je bogat i opširan, a mi izdvajamo događanja u Mariji Bistrici.

U srijedu 13. ožujka je tako u sportskoj dvorani naše škole, održano predavanje za roditelje i nastavnike „Logopedske intervencije u djece nižih razreda osnovne škole“, koje je održala održala Ema Babić, mag. logopedije.

Na početku predavanja, psihologinja Vesna Tomorad pozdravila je sve prisutne i zahvalila se što su se odazvali na ovo predavanje. Kroz zanimljivo predavanje mogli smo saznati o načinu u kojem učenici usvajaju čitanje, i mogućim problemima vezanim s tim. Čuli smo i korisne savjete na koji način roditelji mogu poticati jezične vještine kod djece kroz razgovor i društvene igre a izbjegavanjem samostalnog boravka pred ekranima.

Na kraju ravnatelj škole Dominik Karajić i predstavnici udruge Stav prigodnim poklonima zahvalili su se Emi Babić na posjeti i srdačnosti da jedno ovakvo važno predavanje održi našim roditeljima.