Terenska nastava u Vukovar

admin   20 February, 2020  

Vukovar1Od ponedjeljka, 20. 1. do utorka, 21. 1. 2020. učenici osmih razreda boravili su u herojskom gradu Vukovaru u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ u organizaciji ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.
Posjet gradu Vukovaru učenici su započeli okupljanjem ispred škole te polaskom u ranim jutarnjim satima. U Vukovar su stigli oko podneva i to na prostor nekadašnje vojarne, a gdje je danas smješten Hostel „Dubrovnik“. Nakon obilaska Gradskog muzeja Vukovar i Muzeja vučedolske kulture učenici su odslušali predavanja na temu „Domovinski rat – Bitka za Vukovar“.

Vukovar2Drugog dana posjeta razgledali su vukovarsku bolnicu i Memorijalno groblje Vukovar gdje je održano kratko predavanje i odana počast braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

U Crkvi sv. Filipa i Jakova učenici su pogledali kratki film o Vukovaru neposredno nakon okupacije te razgledali obnovljenu crkvu u kojoj jedan dio namjerno nije obnovljen kako bi svjedočio strahotama rata.

Vukovar3Nakon crkve krenulo se prema Borovom naselju i Trpinjskoj cesti poznatijoj kao „Groblje tenkova“.
U popodnevnim satima održano je predavanje u Školi mira i kratki kviz. U kvizu su sudjelovale četiri osnovne škole koje su ova dva dana boravile u Vukovaru. Svaku su školu predstavljala dva učenika. Našu školu predstavili su Lorena Uroić i Luka Klancir, pokazali su zavidno znanje i osvojili drugo mjesto.
Lorena Uroić, 8.c