Obilježili smo Međunarodni dan darovitih učenika i Dani hrvatskog jezika.

admin   22 March, 2024  

55U četvrtak, 21.03.2024. u OŠ Marija Bistrica obilježen je Međunarodni dan darovitih učenika i Dani hrvatskog jezika.
Cilj priredbe je predstavljanje aktivnosti i postignuća učenika i mentora koji su uspjeli svoju darovitost pretočiti u rezultate, za što je potreban veliki trud i rad.

Učenici i učitelji imali su priliku vidjeti predstavu dramsku skupine „Zamjena“, monolog „Janica i matematike“ koji je izvela učenica Lucija Jakopović, poslušati radijsku emisiju „Dar-mar“ koja govori upravo o darovitim učenicima i o tome koliko marimo za njih i njihove potrebe. U programu su sudjelovali i učenici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, te su svojim školskim kolegama pokazali svoja izvrsna glazbena umijeća.

77Ravnatelj Dominik Karajić istaknuo je postignuća naših učenika na različitim natjecanjima, natječajima i smotrama. Sve uspjehe učenika nije bilo moguće niti nabrojiti.
Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima u znanju dobili su zahvalnice za svoj trud.
Na županijskom natjecanju iz matematike Jan Ciković (mentorica Tatjana Flegar Galoić) osvojio je 3. mjesto (4. razred),Petar Dijanić (mentorica Vesna Brlek) 2.mjesto (8. razred) Filip Dijanić (mentorica Ivančica Hopek Kramar) 1.mjesto (6. razred)
Na županijskom natjecanju iz fizike Petar Dijanić (mentorica Karmen Prugovečki) osvojio je 1.mjesto!
66Na županijskom natjecanju iz tehničke kulture: Vida Škrlec osvojila je 3. mjesto u kategoriji maketarstvo i modelarstvo, Mila Pavlović 2. mjesto u kategoriji graditeljstvo, Tea Lacković 2. mjesto u kategoriji fotografija i Vita Vedrina 3. mjesto u kategoriji elektrotehnika. Mentorica svim učenicima bila je Maja Koprivnjak.
Pohvaljeni su i ostali sudionici županijskih natjecanja: Ana Juras (mentorica Maja Celenko) – matematika, Ema Vajdić i Lana Tuđek (mentorice Alemka Mihalić Hubak i Jelena Januš Grbić) – engleski jezik, Andrej Ciković (mentor Marinko Micak) – hrvatski jezik.
99Na županijsko natjecanje iz geografije, koje će se održati 22. 3. plasirali su se Ana Juras, Mila Pavlović, Ivan Jelovečki, Andrej Ciković i Lana Tuđek (mentor Stjepan Čebrajec).
Za postignute rezultate o okviru Glazbene škole (županijska natejcanja) zahvalnice su dobili Luka Sugnetić, Dora Šimunec, Julija Klaužer, Andrej Cikovića i Klara Gabud.
Na županijskoj smotri LIDRANO sudjelovalo je čak 27 učenika škole. U dramskom i recitatorskom radijskom izričaju mentorica je bila Anita Klemar, a nastupili su učenici Petra Lacković, Ana Juras, Lea Jakopović, Daria Kapitan, Tena Hudek-Bosanac, Dora Šimunec, Marta Juras, Vita Vedrina, Ema Jantolek, Luka Sugnetić i Lucija Jakopović.
Radio igra „I kaj sad?” i radijska emisija „Dar-mar” predložene su za državnu smotru LIDRANO.

33Radio emisiju su realizirali Julija Klaužer, Emma Ivak, Lora Fijan, Nika Gabud (6.r), Nika Gabud (7.r), Patrik Boc, Lora Fijan, Luka Habazin, Antonio Hercigonja i Matej Crneković, a radio igru Magdalena Švaljek, Jana Kožić, Lucija Klaužer, Petra Lacković, Barbara Perić, Lucija Jakopović, Mia Gorički, Iris Bertić i Amalija Žukina. Obadva radio uratka su predložena za državnu smotru LIDRANO, a mentorica skupine je Melita Petriš Banovec.
Podršku ovoj manifestaciji svojim su prisustvom dali i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički za zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.