Naši daroviti učenici sudjelovali na Novigradskom proljeću

Dominik Karajić   16 April, 2024  

Svečanim zatvaranjem Škole stvaralaštva 34. izdanja programa Novigradskog proljeća, koje se održalo u petak 12. travnja, završio je sedmodnevni program kreativnih radionica za iznimno motivirane i potencijalno darovite učenike osnovnih škola koji su u Novigrad stigli iz cijele Hrvatske.

Među darovitim učenicima odabrani su i učenici naše škole:

Andrej Ciković

Marta Juras

Daria Kapitan

Dora Šimunec

Luka Sugnetić

Vita Vedrina

Tea Lacković

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće je škola gdje se ostvaruju svi dječji snovi. Mnogi su za Novigradsko proljeće saznali od učitelja ili od prijatelja koji su već sudjelovali na Novigradskom proljeću. Održava se 34 godine u Osnovnoj školi Rivarela u Novigradu i okuplja više od 300 polaznika koji su bili smješteni tjedan dana u hotelu Aminess Laguna. Radilo se u dvadeset i jednoj jezično-umjetničkoj radionici i tijekom rada svi su imali priliku pokazati svoju kreativnost i jedinstvenost. Svake se godine određuje jedna tema za sve radionice, a ovogodišnja tema bila je Krug.

Naši učenici izabrali su sljedeće radionice:

Andrej Ciković-Skladateljska radionica

Marta Juras, Daria Kapitan i Dora Šimunec – Scenska radionica

Luka Sugnetić i Vita Vedrina-Televizijska radionica

Tea Lacković – Slikarsko-scenografska radionica

S učenicima cijelo vrijeme bila je naša učiteljica Mira Pehar, koja je sudjelovala u Radionici cirkuskih vještina.

Kroz cjelodnevne aktivnosti učenici na različite načine izražavaju svoju kreativnost.

U večernjem, zabavnom programu,  pokazuju svoje talente, međusobno se druže.

Šetnja uz more (od hotela do škole), jutarnja tjelovježba na školskom igralištu, prepričavanje malih noćnih doživljaja…uvod je u rad u radionicama.

Ponekad je zahtjevno, tempo je ubrzan, ponestaje ideja, snaga pada…ali sve se brzo zaboravlja jer imamo cilj. Što više naučiti i to pokazati na završnoj svečanosti.

Završna svečanost “Škole stvaralaštva”  bila je izvrsna.

Zahvaljujemo Općini Marija Bistrica, Ljekarnama Švaljek, roditeljima i Osnivaču što su svojim donacijama omogućili odlazak naših darovitih učenika na vrijedne radionice.Velika zahvala i našoj učiteljici Miri Pehar i psihologinji Vesni Tomorad na pripremi, vođenju i pomoći oko realizacije odlaska naših učenika na Školu stvaralaštva.

Svečano zatvaranje možete pogledati na poveznici..

https://youtu.be/2xgS3dxer4Q