Večer s matematikom

admin   17 December, 2019  

1Tko bi očekivao da će se učenici nakon odrađenog školskog dana opet vratiti navečer u školu i to zbog matematike? Pomisao na matematiku nerijetko izaziva nesigurnost i stav da su matematički sadržaji teški i ponekad nedostižni.

Organizirano provođenje slobodnog vremena i druženje kroz interaktivne radionice je jako dobar način kako da se matematika popularizira, približi djeci i roditeljima kao zabavan sadržaj koji je dio svakodnevnog života.

2Učenici PŠ Laz su ovog tjedna imali priliku sudjelovati na Večeri matematike i tako vrlo kvalitetno i sadržajno provesti svoje slobodno vrijeme. Sadržaji su bili različiti i prilagođeni uzrastu, od matematičkih slagalica, problemskih zadataka do micro:bita i robota. Učenici su rješavali zadatke u Matific programu, na pametnoj ploči i na stari dobri način papirom i olovkom. Tableti Škole za život su povremeno zakazivali tako da su roditelji imali priliku vidjeti i osjetiti kakva je „IKT- kvaliteta“ škole 21. stoljeća.

3Osim u matematičkim sadržajima djeca su mogla sudjelovati u tomboli, a za svaki točno riješeni zadatak dobili su nagradne zastavice koje su ponijeli kući. Svi sudionici su dobili zahvalnice za sudjelovanje na Večeri matematike.

Na kraju treba spomenuti tetu Katicu, školsku kuharicu koja je ispekla klipiće i pripremila sok i kavu za roditelje.

Večer matematike organizirale su učiteljice PŠ Laz, Tatjana Flegar Galoić i Sandra Tomorad.