Upute za aktivaciju virtualne učionice za učenike Glazbene škole

Dinko Krstinić   17 March, 2020  

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Glazbena škola formirala je virtualne učionice za skupnu nastavu za učenike 1. – 6. razreda u programu G Suite for Education – CARNET. Učenici će dobivati zadatke za nastavu već od srijede te svaki dan ući u neko vrijeme u svoju virtualnu učionicu i odraditi zadatke kako učitelji teoretskih predmeta budu tražili od njih. Učeniku koji se ne pojavi koji dan u virtualnoj učionici roditelji će ispričnicom razredniku morati ispričati izostanak s nastave. Učenici se također moraju kulturno i primjereno ponašati u virtualnim učionicama prema pravilima kulturnog ophođenja koja vrijede i u školi. U ova dva tjedna dok neće biti nastave neće biti ocjenjivanja odn. vrednovanja naučenog već će učitelji samo pratiti napredak i aktivnost učenika.

Upute za ulazak u virtualnu učionicu:

  1. Kliknuti na sljedeću poveznicu: aktivacija.skole.hr
  2. Kliknuti tipku  „Prijavite se za aktivaciju usluga“
  3. Slijediti korake za registraciju, unijeti svoje korisničko ime (mail adresa) i lozinku od Carneta
  4. Nakon registracije odabrati „sučelje za prijavu
  5. Na popisu aplikacija (gornji desni kut ekrana) odabrati „Učionica“ (potrebno je malo “scrollati kroz popis aplikacija”)
  6. U desnom gornjem kutu odabrati +  pa  „pridruži se predmetu“
  7. Zamolite Vašeg učitelja instrumenta kôd za pristupanje predmetu.
    Svaki od 6 virtualnih razreda ima svoj kôd. 

Ako imate bilo kakvih problema, pitanja  ili nedoumica možete se slobodno obratiti vašim učiteljima ili voditelju škole na 098 849 420. Stojimo vam na raspolaganju i vjerujemo da ćemo dobro surađivati s ciljem da naša misija s nastavom na daljinu uspije.

Sretno nam svima!

Voditelj: Dinko Krstinić, prof.