Udžbenici za školsku godinu 2020./21.

Vesna Brlek   19 June, 2020  

POSTUPAK POVRATA UDŽBENIKA I TABLETA

UDŽBENICI KOJI SE VRAĆAJU PO PREDMETIMA:

  1. Razred – Engleski jezik, Vjeronauk
  2. Razred – ništa
  3. Razred – ništa
  4. Razred – Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Vjeronauk i Njemački jezik
  5. Razred – Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Priroda, Geografija, Povijest, , Glazbena kultura, Likovna kultura, Tehnička kultura, Informatika, Vjeronauk i Njemački jezik
  6. Razred – ništa
  7. Razred – Biologija, Fizika, Kemija i Geografija
  8. Razred – Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Geografija, Povijest, Glazbena kultura, Likovna kultura, Tehnička kultura, Informatika, Vjeronauk i Njemački jezik

TERMINI VRAĆANJA UDŽBENIKA:

26.6. (PETAK) – na kraju nastave- 1. i 4. razred

26.6. (PETAK) – 12-13 sati – 8. razredi

1.7. (SRIJEDA) – 17 – 18 sati – 5. razredi (UDŽBENICI I TABLETI)

18 – 19 sati – 7. razredi (UDŽBENICI I TABLETI)

POSTUPAK U SLUČAJU UNIŠTENOG ILI IZGUBLENOG UDŽBENIKA:

Ako učenici izgube ili zbog nepoželjnog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Sredstva koja škola na ovaj način dobije predstavljaju namjenski prihod i mogu se iskoristiti za naknadni dokup udžbenika, ako za to postoji potreba ili se krajem godine vraćaju u Državni proračun. (čl. 3 Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima državnog proračuna NN46/2019)

POSTUPAK NABAVE UDŽBENIKA I DODATNIH NASTAVNIH MATERIJALA za šk. god 2020./21.

UDŽBENICI ZA šk. god. 2020./21.:

U školskoj godini 2020./21. koristit će se dio udžbenika (iz gornjeg popisa) koji bude vraćen, a ostali udžbenici bit će nabavljeni iz DRŽAVNOG PRORAČUNA.

DODATNI NASTAVNI MATERIJALI:

Dopunska i pomoćna nastavna sredstva(radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase itd.) nabavit će se sredstvima koja će osigurati Općina Marija Bistrica zajedno sa Krapinsko-zagorskom Županijom. Likovne mape te kutije za Tehničku kulturu nabavljaju roditelji sami kao i prošle školske godine osim učenika koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade iz područja socijalne skrbi. Oni se trebaju javiti u školu i njima će se  ove stvari kupiti iz Državnog proračuna.

Učenici će dobiti udžbenike i ostala nastava sredstva na početku školske godine u školi.

Ravnateljica:Vesna Brlek, prof.