Učenici PŠ Selnica primili nagrade osvojene na likovnom natječaju „ZA ZEMLJIN SPAS JA DIŽEM SVOJ GLAS“

admin   25 November, 2020  

1Prošle školske godine učenici 4. razreda Područne škole Selnica sudjelovali su na kreativnom likovnom natječaju Školske knjige u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Za Zemljin spas ja dižem svoj glas“. Radovi učenika bili su podijeljeni u 2 kategorije: učenici prvih i drugih razreda – motiv: Čuvajmo svoj dom (Moja ulica, Moj park, Moje mjesto) te učenici trećih i četvrtih razreda – motiv: Kulturna baština našeg kraja. Zadatak je bio izraditi motiv za platnenu vrećicu.

2Učenici 4. r. PŠ Selnica izrađivali su motiv Svetišta Majke Božje Bistričke. Radio je cijeli razred, a jedan rad, kao predstavnik radova svih učenika, poslan je na natječaj. Riječ je o radu učenice Mande Hren. Na natječaj je ukupno pristiglo 335 radova iz cijele Hrvatske, a u obje kategorije izabrana su po tri najbolja rada. Rad učenika iz PŠ Selnica osvojio je u svojoj kategoriji 3. nagradu. Dodjela nagrada učenicima planirana je još na proljeće u sjedištu organizatora, ali je zbog epidemiološke situacije odgođena za jesen. No, kako se situaciji do sada nije poboljšala, organizator je učenicima nagrade poslao preko svog promotora.

3Mentorica učenicima bila je učiteljica Anita Car, a kako spomenuti učenici sada pohađaju 5.razred, a u skladu s epidemiološkom situacijom, dodjela nagrada se održala na otvorenom, na središnjem bistričkom trgu u ponedjeljak, 23.11.2020.g. u 12:30 sati. Svi učenici i učenice (njih 9) dobili su ekološke vrećice s otiskom odabranog rada , društvenu igru na temu ekologije, kao i još nekoliko darova.

Čestitamo svim učenicima na osvojenim nagradama!

Učiteljica Anita Car