Sudjelovali smo na natjecanju Dabar 2019

admin   7 January, 2020  

1Od 11. do 15. studenoga održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja pod nazivom Dabar. Natjecanju je pristupilo ukupno 24 769 učenika iz cijelog svijeta.

Odaziv učenika iz naše škole bio je kao i prošle godine vrlo velik. Sudjelovali smo s 22 učenika u tri kategorije: 9 učenika u kategoriji MiliDabar (3. i 4.r. iz OŠ Marija Bistrica i PŠ Laz), 7 učenika u kategoriji KiloDabar (5. i 6.r.) i 6 učenika u kategoriji MegaDabar (7. i 8.r.).

Nakon natjecanja, Organizacijski odbor Dabra objavio je  10 % najboljih rezultata među kojima se našlo čak 4 učenika iz naše škole a to su: Juraj Galoić (5.b.), Fran Klemar (6.c), Antonio Hamin (7.c) i Renato Dominkuš (8.b).

Svaki učenik je sudjelovanjem (rješavanjem testa i ispunjavanjem ankete) ostvario pravo na digitalnu značku i diplomu, a najboljih 10% učenika dobili su i posebnu značku i zlatnu diplomu.

Natjecanje su vodile učiteljice Jelena Januš Grbić i Tatjana Flegar Galoić za natjecatelje u drugoj kategoriji  i učiteljica Andreja Borović za natjecatelje u trećoj i četvrtoj kategoriji.

Drago nam je da smo dio tima koji promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu!