Proslavili smo 165. rođendan naše škole

admin   5 June, 2017  

1
U utorak 30. svibnja proslavili smo 165- ti rođendan naše bistričke osnovne škole.
Učenici su se okupili u razredima sa svojim razrednicima, a nakon toga su svi zajedno krenuli na snimanje milenijske fotografije iza sportske dvorane.
Snimanje fotografije u obliku anđela sastavni je dio projekta „Budi anđeo“ koji se provodi u našoj školi, a projekt je namijenjen prvenstveno pomoći starijim i nemoćnim osobama u našem društvu, ali i drugim potrebitim osobama.
milmOvom fotografijom još jednom smo željeli podsjetiti sve da „budu anđeo“ onima koji trebaju anđela, osobu od pomoći .U 10.00 sati je započeo kulturno-umjetnički program u Domu kulture u kojem su naši učenici članovi dramske, plesne, medijske i radijske skupine te učenici 3.b i 2.a razreda prikazali kako su škola i školovanje izgledali nekad, a kako izgledaju danas.
1Sve prisutne na početku je pozdravila ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, a pozdrave je uputila i Vlasta Hubicki, predsjednica skupštine KZŽ-e. Uz nju obilježavanju dana škole prisustvovali su i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, ravnateljica Dječjeg vrtića Pušlek Jadranka Pezić, direktor RMB-a Elvis Lacković, predstavnici TZO Marija Bistrica Marija Klenkar i Filip Galoić te umirovljeni učitelji koji su nekad radili u školi.
4 6

Nakon programa u Domu kulture, uzvanici, učenici i učitelji uzvanici imali su prilike razgledati prigodnu izložbu u školi, na kojoj su izloženi neki učenički radovi, priznanja i diplome, koje su učenici osvojili u protekloj školskoj godini, te mnoge fotografije iz sadašnjosti i prošlosti škole.

Učitelji su potom, na svečanom domjenku, ispratili u mirovinu svoju dugogodišnju kolegicu, učiteljicu povijesti Ivančicu Stinčić koja je u Osnovnoj školi Marija Bistrica odradila 35,5 godina kao učiteljica povijesti.
Naša glazbena škola također je pripremila dva koncerta povodom Dana škole koje su izveli u Domu kulture 31.5. i 1.6.Svi prisutni uživali su u prekrasnoj glazbi koju su nam izveli učenici glazbene škole.

1 2

5 4