Predbilježba za upis u prvi razred glazbene škole

Dinko Krstinić   13 May, 2020  

Dragi naši budući učenici,

veseli nas vaš interes za glazbenim obrazovanjem.

Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave/predbilježbe i upisi u Glazbenu školu Marija Bistrica u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem od 13. svibnja 2020. do popune slobodnih mjesta. Obrazac  potreban za prijavu/predbilježbu nalazi se u nastavku. Prednost pri upisu (pristup prijamnom ispitu/audiciji) imat će kandidati po redoslijedu zaprimanja prijave/predbilježbe.

Obrazac za predbilježbu: https://forms.gle/ZUqMF5jVJFGe5rS4A

Za dodatne informacije i naputke, molimo Vas da se obratite  elektroničkom poštom na adresu krstinic.dinko@gmail.com ili na brojeve telefona 098/849-420, 098/1333-746

1382081_black_acoustic_electric_guitar

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Upis u prvi razred namijenjen je  učenicima koji će u školskoj godini 2020./2021. biti 2. i 3. razred osnovne škole (mogu pristupiti i učenici koji će biti 4. razred osnovne škole)

Učenici mogu odabrati i upisati se na sljedeće instrumente: tambure, flautu, klarinet, trubu, saksofon, trombon,  violinu,  violončelo,  gitaru, klavir ili harmoniku.

 

Osnovne informacije o glazbenoj školi:

Nastavni plan:

instrument – 8 sati mjesečno (individualna nastava)

solfeggio – 8 sati mjesečno (razredna nastava)

zbor (ili orkestar, ili komorna glazba – od 3. razreda) – 8-16 sati mjesečno

Mjesečna participacija učenika (školarina): 150,00 kuna

Mogućnost mjesečnog najma školskog instrumenta: 50,00 kn

arc-art-bass-bowed-string-instrument-210854

Zašto je dobro baviti se glazbom?

Glazba intenzivno utječe na naše živote, svugdje je oko nas, gotovo kao i priroda. Organizirano učenje glazbe razvija u djeci razne potencijale: kreativnost, emocije, unosi veselje u život, zbog plemenitog i ugodnog sadržaja i utrošenog vremena djeca su bitno manje prijemčiva na loše utjecaje u svojoj okolini, stječu disciplinu koja im pomaže i u ostalim aktivnostima kojima se bave (npr., učenje, sport itd.). Svjetska istraživanja pokazuju da djeca koja se duže vrijeme bave glazbom (više od 4 godine) imaju puno manje problema s koncentracijom, samopouzdanjem, komunikacijom, emocionalnim sazrijevanjem. Razvijaju suradnički odnos i bolju organizaciju vremena. Također brže pamte i uče te postižu bolje rezultate u svemu čime se bave.

Glazba unosi ljepotu, ugodu i zadovoljstvo ne samo u život učenika, nego i u živote cijele uže i šire obitelji!

Veselimo se Vašem dolasku i nadamo se da će Vaše dijete postati učenica ili učenik naše Glazbene škole!

Dinko Krstinić, prof.