Povratak učenika 1.-4. razreda u školu od 25.5.

Vesna Brlek   21 May, 2020  

Dragi učenici, raduje nas što vam možemo priopćiti vijest da su se stekli uvjeti da se vratite u svoje školske klupe i ponovno sretnete svoje  prijatelje i prijateljice te svoje učiteljice ili učitelje. Morat ćemo prilagoditi način rada tako da još uvijek poštujemo propisane EPIDEMIOLOŠKE MJERE jer ćete tako štititi sebe i svoje zdravlje.

Pritom škole trebaju organizirati rad u skladu s novim propisanim uvjetima:

  1. Preporučeno je poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 metra, iz čega proizlazi da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika.
  2. Ako je više učenika u razrednom odjelu, ravnatelj organizira rad u većoj prostoriji ili dijeli razredni odjel u dvije grupe i pritom se savjetuje s lokalnim stožerom civilne zaštite.
  3. Roditelji ne potpisuju izjave i šalju djecu u školu bez obzira na svoj radni status.
  4. Djeca mogu samostalno dolaziti u školu ili organiziranim prijevozom.
  5. Moguće je da se učenici i naknadno uključe u već uspostavljene nastavne grupe.
  6. U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, nastava Tjelesne i zdravstvene kulture i dalje se izvodi samo na otvorenom prostoru.
  7. Škole su otvorene za sve učenike razredne nastave od ponedjeljka 25. svibnja, ali kako je rečeno – moguće je da se učenici uključe u grupe i naknadno.

Dakle, epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu,moraju učiteljici napisati obrazloženje zašto dijete neće ići u školu, dijete se može i naknadno uključiti u svoju nastavnu grupu u školi, a u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Učenici područnih škola Selnica i Globočec polazit će nastavu u svojim područnim školama, a učenici PŠ Laz će, zbog oštećenosti škole, nastavu do kraja školske godine polaziti u matičnoj školi u Mariji Bistrici (imat će organizirani prijevoz).

Za učenike putnike bit će organiziran školski prijevoz, a vozni red autobusa možete vidjeti ako kliknete na  VOZNI RED Također će biti organizirana i školska kuhinja. Učenici se neće morati preobuvati u papuče već će samo dezinficirati cipele na ulazu u školu.

ULAZ U ŠKOLU:

  • PREDNJI ULAZ – 1. i 4. razredi te PŠ Laz
  • STRAŽNJI ULAZ – 2. i 3. razredi

Poštovani roditelji, ako se detaljno želite informirati o povratku učenika u školu upućujemo vas da pročitate slijedeće poveznice:

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

ČESTA PITANJA I ODGOVORI