Odlični rezultati na natjecanju Dabar!

admin   29 November, 2018  

DabarI ove godine učenici naše škole sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju Dabar. Natjecanje se održavalo od 12. do 16. studenoga, a na natjecanju je sudjelovalo 22.887 učenika iz 526 prijavljenih škola.

Odaziv učenika iz naše škole bio je kao i prošle godine vrlo velik. Sudjelovali smo s 44 učenika u tri kategorije: 11 učenika u kategoriji MiliDabar (3. i 4.r. iz OŠ Marija Bistrica i PŠ Laz), 20 učenika u kategoriji KiloDabar (5. i 6.r.) i 13 učenika u kategoriji MegaDabar (7. i 8.r.).

Organizacijski odbor Dabra objavio je i 10 % najboljih rezultata među kojima se našlo čak 6 učenika iz naše škole a to su: Dijanić Petar (3.a.), Galoić Juraj (4.b), Pucko Matej (4.r. – PŠ Laz), Galoić Ana (6.a), Dijanić Matej (6.b) i Klancir Lovro (5.c).

Svi sudionici natjecanja osvojili su značke za kategorije u kojima su se natjecali, a bit će im uručena i priznanja za sudjelovanje.

Natjecanje su vodile učiteljice Jelena Januš Grbić za natjecatelje u drugoj kategoriji  i Andreja Borović za natjecatelje u drugoj, trećoj i četvrtoj kategoriji.

Drago nam je da smo dio tima koji promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu!