Obavijest učenicima i roditeljima vezano za mogućnost nastave na daljinu

admin   13 March, 2020  

Dragi učenici, poštovani roditelji,

prema uputama MZO,  od ponedjeljka 16.3.2020., učenici ne dolaze u školu iduća 2 tjedna zbog epidemije coronavirusom. U ta 2 tjedna će se održavati nastava na daljinu prema tehničkim i organizacijskim mogućnostima.  Molimo da se u školu jave roditelji koji ne mogu zbrinuti djecu kod kuće, ako ima takvih, na broj  ravnateljice 098464008 u subootu 14.3. do 12 sati zbog organizacije prijevoza. Također molimo roditelje koji imaju problema s internetom da nazovu u školu jer škola posjeduje kartice za besplatni Internet. U tom slučaju u školu treba doći s uređajem preko kojeg će se pratiti nastava te donijeti Carnetov AAI identitet ( korisničko ime i lozinku) kako bi se kartica ispravno instalirala u uređaj.

UPUTE ZA RAZREDNU NASTAVU:

Učenici će pratiti obrazovne sadržaje putem programa HRT3 od 16.3. („Škola na trećem) prema rasporedu:

1. razred :  8-10h
2. razred: 10-12.30h
3. razred: 13-16h
4. razred: 16-19h

Putem komunikacije s roditeljima (Viber, WhatsApp i sl) učitelji će učenicima slati upute i zadatke.

Molimo roditelje za suradnju i pomoć u obavljanju tih aktivnosti.

UPUTE ZA PREDMETNU NASTAVU:

 Učenici će komunicirati sa školom putem „virtualnih učionica“ koje su postavljene na platformi Teams, Yammer i sl. Detaljnije upute u uključivanju u taj oblik nastave bit će naknadno objavljene. Teško je za očekivati da će nastava na daljinu početi odmah od ponedjeljka jer škola treba prvo prikupiti sve informacije od Ministarstva kao i dogovoriti na koji način i po kojem rasporedu će se nastava odvijati.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8-14 sati, prema rasporedu koji će biti objavljeni na stranicama MZO.

Škola će redovito objavljivati sve nove informacije vezane uz obustavu i odvijanje nastave na svojoj web stranici pa molimo učenike i roditelje da ih redovito prate.

Molimo učenike za suradnju, a roditelje za razumijevanje uz želju da se nitko ne zarazi coronavirusom!

Ravnateljica: Vesna Brlek, prof.