Noć muzeja u Gradskoj galeriji Zabok

admin   11 February, 2020  

1Povodom Noći muzeja 31. siječnja 2020. u Gradskoj galeriji Zabok u 17.00 otvorena je izložba na temu „Svemir u likovnom stvaralaštvu djece i mladih“ koju organizira Srednja škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Na izložbi, koja  traje do 2. ožujka, izloženi su i likovni radovi učenika naše škole. Kako bi otkrili tko je sve predstavljao OŠ Marija Bistrica prolistajte digitalni katalog na poveznici https://www.yumpu.com/xx/document/read/63051502/svemir-u-likovnom-stvaralastvu-djece-i-mladih. Prije početka izložbe učenici izlagači su sudjelovali na likovnoj radionici koju su pripremili učenici ŠUDIGa. Tema radionice bila je „Svemirske maglice“. Radove su učenici mogli izložiti na „Zvjezdanoj stazi“ koja je spajala lijevi i desni dio dvorane.

Na lijevoj strani dvorane bili su izloženi likovni radovi učenika osnovnih škola iz cijele Krapinsko zagorske županije. Putem „Zvjezdane staze“,  kroz kiparske radove učenika ŠUDIGa, izložba je tekla na desnu stranu s postavom likovnih, kiparskih i dizajnerskih radovi učenika srednje škole domaćina. U redovima uspješnih ŠUDIGovaca bilo je i nekoliko učenika naše škole koji su nas radosno dočekali. Svaki rad na izložbi bio je poseban, kreativan i maštovit, vidjelo se da je puno truda uloženo u njih.

Izložbu je otvorila ravnateljica Gradske galerije Zabok na čije se riječi nadovezala ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Nakon uvodnih riječi slijedili su kratki filmovi i razgledavanje izložbe.

Ovim se putem zahvaljujemo našoj mentorici koja nas je pripremala i vodila na ovaj zanimljiv događaj.

 

Lorena Uroić 8.c