Nastava na daljinu od 16.3.2020.

Vesna Brlek   15 March, 2020  

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Sutra nas očekuje početak nastave na daljinu. Sve informacije o nastavi i rasporedima objavljeni su  na web stranici Škole za život http://skolazazivot.hr – Nastava na daljinu pa ih možete tamo pogledati.

1.-4. razred pratit će nastavu na televiziji  HRT3 prema rasporedu na stranici Škole za život, a učiteljice će s učenicima i roditeljima komunicirati putem društvenih mreža koje su dogovorene.

5.-8. razred pratit će nastavu putem svojih virtualnih učionica. Na stranici Škola za život predložen je za ponedjeljak 16.3. raspored i za 5.-8. razred s materijalima za one škole koje ne uspiju uspostaviti svoje virtualne učionice i u njih uključiti učenike ili budu imale problema s tehničkim uvjetima. Taj raspored bude emitiran i na Sportskoj televiziji. Učenici slobodno mogu pogledati  taj program, neće im štetiti.

Naša škola formirala je virtualne učionice za 5.-8 razrede u programu Teams Offica 365 za škole te ćemo u ponedjeljak ujutro testirati da li sve radi. Ukoliko bude radilo, učenici će dobivati zadatke za nastavu već od prvog dana te svaki dan ući u neko vrijeme u svoju virtualnu učionicu i odraditi zadatke kako učitelji pojedinih predmeta budu tražili od njih. Učeniku koji se ne pojavi koji dan u virtualnoj učionici roditelji će ispričnicom razredniku morati ispričati izostanak s nastave. Učenici se također moraju kulturno i primjereno ponašati u virtualnim učionicama prema pravilima kulturnog ophođenja koja vrijede i u školi. U ova dva tjedna dok neće biti nastave neće biti ocjenjivanja odn. vrednovanja naučenog već će učitelji samo pratiti napredak i aktivnost učenika.

Upute za ulazak u virtualnu učionicu:

  1. U Google Chromu upisati Office 365 za škole
  2. Izabrati Office 365 za škole
  3. Označiti AAI@EduHr Prijava 
  4. Unijeti svoje korisničko ime (mail adresa) i lozinku od Carneta – samo prvi put
  5. Označiti  Odvedi me na Office 365
  6. Odabrati Teams
  7. Ako Vam dođe poruka “Preuzmi aplikaciju” nemojte je preuzimati već u lijevom gornjem kutu ekrana odaberite tri točkice i u padajućem izborniku odaberite Klasičan prikaz
  8. Među ikonama s lijeve strane odaberite Timovi pojavit će se vaš razred

Ako imate bilo kakvih problema, pitanja  ili nedoumica možete se slobodno obratiti učiteljima, stručnoj službi ili ravnateljici putem virtualnih učionica, društvenih mreža i telefona škole 469161, 468 548 i 09464008 (ravnateljica). Stojimo vam na raspolaganju i vjerujemo da ćemo dobro surađivati s ciljem da naša misija s nastavom na daljinu uspije.

Sretno nam svima!

Ravnateljica: Vesna Brlek, prof.