MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM (3.12.)

admin   4 December, 2020  

1U našoj školi Dan osoba s invaliditetom obilježavamo u našoj školi već desetu godinu. Prvi puta obilježili smo ga 2011. godine projektom „Pokaži što znaš i umiješ“ u kojem su sudjelovali Posebni razredni odjeli KZŽ ( OŠ Oroslavje, OŠ Gornja Stubica, OŠ Mihovljan i OŠ Marija Bistrica). 

Narednih godina uoči toga dana ugostili smo mnoge drage goste ( učitelje, učenike i njihove pomoćnike iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak, Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, Posebnog razrednog odjela OŠ Lobor, predsjednicu Udruge za promicanje istih mogućnosti gđu.

2Mirjanu Dobranović, poznatog paraolimpijca u skijanju, gospodina Dina Sokolovića)  i mnoge druge. Također se trudimo što više povezati učenike posebnog razrednog odjela sa učenicima redovnih razrednih odjela kroz različite sportske igre, likovne radionice, druženja i sl.

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, obilježili smo ga na drugačiji način. Svaki razred je na SRO-a pogledao prezentaciju o Međunarodnom danu osoba s invaliditetom i našem PRO-u.

Nakon razgovora s učiteljima o tome kako se odnositi prema osobama s invaliditetom, učenici su izradili razredne poruke koje smo izložili na glavni pano u predvorju škole. 

3Cilj ovog projekta je smanjenje predrasuda o djeci s teškoćama u razvoju kao i osoba s invaliditetom općenito. Na taj način mijenjamo stavove, učimo se toleranciji, poštivanju, različitosti, strpljenju, humanosti, empatičnosti – u konačnici stvaramo obrazovanije i senzibilnije društvo u kojem će uspješno odrastati djeca s teškoćama u razvoju, kao budući aktivni i ravnopravni članovi zajednice.  

PRUŽAJUĆI RUKU, DARUJUĆI OSMIJEH, MALIM STVARIMA – ČINIMO SVIJET VEĆIM I BOLJIM!!! 

 Učiteljica PRO- a : Danijela Kreberprofrehabilitator