Matematičke ekipe uspješno se predstavile na još jednom matematičkom natjecanju

admin   15 May, 2018  

MathFest-1¸-1280x640Učenici naše škole i ove godine, četvrti puta za redom, sudjelovali su na natjecanju iz matematike poznatom pod nazivom MathFest. Natjecanje je održano 27. travnja u Tuheljskim Toplicama.  MathFest je natjecanje namijenjeno prvenstveno učenicima osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije, iako se mogu prijaviti i osnovne škole drugih županija, a organizira ga matematičko društvo Krapinsko-zagorske županije MathKaj u cilju popularizacije matematike i timskog rada. Posebnost natjecanja je da se učenici natječu ekipno u tri  kategorije: math43 (uključuje učenike 4. i 3. razreda), math65 (uključuje učenike 6. i 5. razreda)  i math87 (uključuje učenike 8. i 7. razreda).

Ove godine natjecalo se 125 ekipa iz 30 škola. Našu školu predstavljale su četiri ekipe. U  kategoriji učenika 3. i 4. razreda, u kojoj se natjecala  41 ekipa, jedna ekipa učenika naše škole zauzela je 6. mjesto („Bezimeni“), a druga ekipa 23. mjesto („Četvorka za 5“).

U starijoj kategoriji, učenika 5. i 6. razreda, bilo je 49 ekipa, među kojima je jedna ekipa učenika naše škole zauzela 7. mjesto („4M“), a  druga  31. mjesto („Smartići“).

 

Ponosni smo na sve naše ekipe i ovim putem im čestitamo!