Bivši učenici glazbenoj školi poklonili koncert za 10. rođendan

Dinko Krstinić   2 June, 2019  

Trima prekrasnim koncertima u dvorani Božanskog milosrđa obilježena je deseta godina rada i djelovanja Glazbene škole u Mariji Bistrici. Na koncertima su nastupili učenici solisti, učenički zbor, komorni sastavi te gosti iz nekoliko glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Sesvetama i Zaboku. Upravo ti gosti nekadašnji su učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, danas polaznici srednjih glazbenih škola u spomenutim gradovima. Glazbu su poklonili svojoj Osnovnoj glazbenoj školi za deseti rođendan na koncertu bogatog sadržaja 31. svibnja 2019., dan nakon proslave Dana škole, čime su pokazali važnost uloge koju je glazbena škola imala u njihovom osobnom razvoju, kao i razvoju kulture u Mariji Bistrici.

ptr

Okupljeni su mogli uživati u 14 skladbi klasičnog repertoara, koje su učenici izveli na violini, klaviru, tamburi, gitari i klarinetu. Nastupili su Nika Kovačić (gitara), Lorena Požgaj (klavir), Ivan Habazin (gitara), Tihana Car (klarinet), Luka Prpić (gitara), Samanta Totović (klavir), Roberto Hren (tambure), Ivan Lisak (klavir), Jelena Kadoić (violina), Borna Simeunović (gitara) i Ivan Rod (klavir).

Ovaj izvrstan koncert, kakav publika uvijek iznova s radošću očekuje od mladih i talentiranih glazbenika, ponovno je ukazao na perspektivne i dobro pripremljene mlade umjetnike, koji ponosno promiču glazbenu kulturu, čiji pozitivan utjecaj oblikuje ukuse djece i mladih, u neograničenoj ponudi kojoj smo svakodvevno izloženi.

cof_vivid

edf_soft

cof_vivid