39. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“

admin   4 November, 2019  

1U subotu, 26. listopada 2019. održana je 39. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ u Dvorani „Kraluš“ Pučkoga otvorenog učilišta u Sv. Ivanu Zelini.

Na natječaj Smotre, raspisan prošle školske godine, odazvalo se 76 osnovnih škola s ukupno 400 pjesama. Za objavu u zbirci pjesama izabrano je 79 pjesama među kojima i pjesma „Ljubav“  našeg učenika Valentina Kožića 5.b.

3Kako smotra uz književni ima i likovni sadržaj, Valentin je ilustrirao svoju pjesmu pa je i njegov likovni rad objavljen u zbirci. Pjesmu Ljubav ilustrirala je i učenica Paulina Švaljek iz 5.b. Njezin rad je također objavljen. Valentina i Paulinu je pripremala mentorica Biserka Ciglenečki.

Program 39. Smotre započeo je igrokazom. Nakon toga su izabrane pjesme recitirali sami autori-mlade pjesnikinje i pjesnici iz svih kajkavskih krajeva. U glazbenim stankama nastupao je pjevački zbor i polaznici solfeggia.

2U programu je bio objavljen i videoprilog „Da se ne puzabi“, mali rječnik bistričkog kraja koji su pripremili učenici web-tima sa mentoricom Andrejom Borović.

Čestitamo svim našim učenicima-sudionicima 39. Smotre dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ koji su u Zelini uspješno predstavili našu školu!

Pripremila: Biserka Ciglenečki

4 5