20. Bienalna međunarodna izložba dječje umjetnosti Kanagawa

admin   19 December, 2019  

1Svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova u kojem  mogu sudjelovati djeca u dobi od 4 do 15 godina.

Ove godine je to bio likovni natječaj za 20. Bienalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa u Japanu. Cilj ove međunarodne manifestacije je poticanje kreativnosti djece i međusobnog razumijevanja za  različite kulture čitavog svijeta. Na natječaj je stiglo 1125 radova, tema je bila slobodna.

2Radove je odabralo stručno povjerenstvo u Hrvatskom školskom muzeju, a njih 147 poslano je u Japan. Među odabranim  je radovima bio i likovni rad Nike Gabud, učenice 3.r. PŠ Laz. Motiv je bio list, a likovni problem gradbena crta. Rad je u Japanu odabran kao najbolji i dobio je nagradu.

Dodjela nagrada je bila u Hrvatskom školskom muzeju. Niki Gabud je nagradu uručila Njezina Ekselencija Misako Kaji, veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj. Za Niku Gabud je to bilo prekrasno iskustvo i događaj koji će joj zasigurno ostati u trajnom i lijepom sjećanju.