11. veljače – Dan sigurnijeg interneta

admin   13 February, 2020  

1U našoj školi i ove godine, 11. veljače 2020. obilježen je Dan sigurnijeg interneta, pod motom „Zajedno za bolji Internet.“
Dan sigurnijeg interneta, obilježava se prvi utorak u veljači, a dobra je prigoda da se još jednom progovori o sigurnoj i odgovornoj uporabi interneta i mobilnih uređaja s posebnim naglaskom na zaštitu djece i mladih.
Ove godine  obilježili smo ga izradom brojnih plakata i informativnih letaka u svrhu podizanja svijesti naših učenika o mogućim zlouporabama i nasilju te sigurnoj uporabi interneta. Uključili smo se i u rješavanje online kviza koji se nalazi na web stranici https://www.dansigurnijeginterneta.org/.

Učenici su se rješavanjem kviza, izradom i dijeljenjem edukativnih materijala putem mreže upoznali s opasnostima na internetu te kako reagirati i kome se obratiti ako naiđu na neke probleme ili neprimjerene sadržaje.
Aktivnosti, koje se provode u našoj školi, kroz svoju odgojnu ulogu nastojale su uključiti što više učenika te ih osvijestiti o pitanjima sigurnosti na internetu.

4 2