Uspješno održano četvrto školsko natjecanje učenika glazbene škole

Dinko Krstinić   3 March, 2020  

Tradicija organiziranja školskog natjecanja učenika glazbene škole i ove je godine nastavljena pa je tako u veljači 2020. održano četvrto po redu školsko natjecanje. Prijavljeno je bilo 130 učenika, od kojih je 109 pristupilo natjecanju i osvojilo priznanja i nagrade. Dodijeljeno je 79 nagrada te 30 priznanja za sudjelovanje na natjecanju. U pripremi učenika za natjecanje sudjelovali su svi učitelji Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Dodijeljeno je 35 prvih, 33 drugih i 11 trećih nagrada. Svi uspjesi učenika na ovom natjecanju rezultati su marljivosti, ustrajnosti, a ponajviše ljubavi prema glazbi.

U najvećoj disciplini solfeggio, u prvoj kategoriji treće mjesto osvojio je Filip Lisak, drugo mjesto Andrej Ciković, a prvo mjesto Zlatko Hanžek. U drugoj kategoriji treće mjesto osvojila je Leda Fulir, drugo mjesto Iris Lešković, a prvo mjesto Karla Česi. U trećoj kategoriji treće mjesto osvojila je Klara Gabud, drugo mjesto Sara Šagud, a prvo mjesto Luka Sugnetić. U četvrtoj kategoriji treće mjesto osvojio je Petar Lisak, drugo mjesto Ria Lešković, a prvo mjesto Tomislav Joć. U petoj kategoriji treće mjesto osvojila je Dora Kučko, drugo mjesto Dora Topolovec, a prvo mjesto Ivona Žilić. U šestoj kategoriji treće mjesto osvojila je Petra Krajnik, drugo mjesto Ana Galoić, a prvo mjesto Monika Jakopović. Priznanja za sudjelovanje, diplome i medalje za osvojene nagrade i mjesta dodijelio je predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Dinko Krstinić, prof.

školsko natjecanje5U disciplini instrumenti s tipkama, u prvoj kategoriji treće mjesto osvojila je Leda Fulir, drugo mjesto Iris Lešković, a prvo mjesto Karla Česi. U drugoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Leona Habazin, a prvo mjesto Tomislav Joć. U trećoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Ana Galoić, a prvo mjesto Monika Jakopović. Priznanja za sudjelovanje, diplome i medalje za osvojene nagrade i mjesta dodijelila je predsjednica ocjenjivačkog povjerenstva Svjetlana Vlainić, prof.

U disciplini žičanih instrumenata, u prvoj kategoriji treće mjesto osvojio je Zlatko Hanžek, drugo mjesto Bruno Muhek, a prvo mjesto Borna Bručić. U drugoj kategoriji treće mjesto osvojila je Paola Žilić, drugo mjesto osvojila je Sara Šagud, a prvo mjesto Ria Lešković. U trećoj kategoriji treće mjesto osvojio je Mihael Požgaj, drugo mjesto osvojila je Nikolina Topolovec, a prvo mjesto Dora Topolovec. Priznanja za sudjelovanje, diplome i medalje za osvojene nagrade i mjesta dodijelio je predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Ivan Šarkanj, prof.

školsko natjecanje4

U disciplini puhaćih instrumenata, u prvoj kategoriji treće mjesto osvojila je Julija Psarić, drugo mjesto Ema Šakanović, a prvo mjesto Ema Runjak. U drugoj kategoriji treće mjesto osvojila je Jelena Tomorad, drugo mjesto osvojio je Matej Kovačić, a prvo mjesto Klara Gabud. U trećoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Luka Klancir. Priznanja za sudjelovanje, diplome i medalje za osvojene nagrade i mjesta dodijelila je predsjednica ocjenjivačkog povjerenstva Ivana Pavlović, prof

Svi prvonagrađeni učenici, na svečanoj dodjeli diploma održanoj 28. veljače 2020. u predvorju škole, publiku su počastili skladbama natjecateljskog programa, a tajnica natjecanja profesorica Tatijana Lenart pozdravila je sve sudionike, zahvalila se učenicima, roditeljima i ravanteljici što je škola i ove godine održala školsko natjecanje. Zahavalila se i svojim kolegama, učiteljima, mentorima koji ustrajno, nesebično i marljivo prenose svoje znanje, odgajaju mlade umjetnike te podižu umjetničku razinu i kvalitetu rada u glazbenoj školi.