Oš Marija Bistrica ponovno u 10% najboljih!

admin   23 November, 2020  

Dabar-tim2-810x545Od 9. do 13. studenoga održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja pod nazivom Dabar. Natjecanju je pristupilo ukupno 3 6491 učenika iz cijele Hrvatske.

Odaziv učenika iz naše škole bio je kao i prošle godine vrlo velik. Sudjelovali smo s 47 učenika u četiri kategorije: 5 učenika u kategoriji MikroDabar(1. i 2. r. PŠ Laz), 16 učenika u kategoriji MiliDabar (3. i 4.r. iz OŠ Marija Bistrica i PŠ Laz), 13 učenika u kategoriji KiloDabar (5. i 6.r.) i 13 učenika u kategoriji MegaDabar (7. i 8.r.).

Nakon natjecanja, Organizacijski odbor Dabra objavio je 10 % najboljih rezultata među kojima se našlo čak 5 učenika iz naše škole a to su: Marta Juras (4.a), Andrej Ciković (4.r. PŠ Laz), Domagoj Odorjan (5.a), Juraj Galoić (6.b.) i Antonio Hamin (8.c).

Svaki učenik je sudjelovanjem (rješavanjem testa i ispunjavanjem ankete) ostvario pravo na digitalnu značku i diplomu, a najboljih 10% učenika dobili su i posebnu značku i zlatnu diplomu.

Natjecanje su vodile učiteljice Jelena Januš Grbić, Tamara Januš i Tatjana Flegar Galoić za natjecatelje u prvoj i drugoj kategoriji  i učiteljica Andreja Borović za natjecatelje u trećoj i četvrtoj kategoriji.