23. natjecanje crvenog križa

admin   13 March, 2019  

123U subotu, 9.3.2019. u OŠ Marija Bistrica održalo se 23. natjecanje crvenog križa.

Naša škola bila je domaćin a na natjecanju je sudjelovalo ukupno 4 ekipa iz različitih škola. To su ekipe Oroslavja, Donja Stubica, Gornja Stubica i mi, Marija Bistrica.

Natjecanje se sastojalo od 2 kategorije: osnovna i srednja škola. Naša kategorija bila je pomladak, tj. osnovna škola. Morali smo proći kroz 6 radilišta. Prva 3 radilišta bili su testovi crvenog križa (povijest i hrvatski crveni križ), te na kraju test o primjeni znanja prve pomoći. Nakon testova išli smo na preostala radilišta koja su bila u školskoj sportskoj dvorani.

Prikazivala su realne situacije nesreća koje smo morale same znati zbrinuti i na temelju toga osvojiti bodove, ili u suprotnom dobiti negativne bodove. Testove su kontrolirali 2 suca, a u dvorani ih je u kontroli bilo do 4.

Od ukupno mogućih 120 bodova osvojile smo 101,93 boda i tako se plasirale na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 6.4.2019. u Donjoj Stubici.

Čestitke mojoj ekipi (Marta Šuštić 8.b, Sara Jakopović 8.b, Nika Meštović 8.b, Lucija Hamin 8.a, Mia Skuliber 8.c, Lorena Prugovečki 8.c i ja) na osvojenom 1. mjestu i sretno na daljnjem natjecanju.

Hvala učenicima koji su glumili unesrećene osobe, te najviše učiteljici Brankici Zbanatski i doktorici Sanji Kovačić koje su na pripremale.